Eurorepar Breda

Spinveld 74
4815 HT Breda
076 303 1108

Openingstijden werkplaats

Ma- Vr : 08.00 tot 18.00
Za : 09.00 tot 12.00 uur

Distributieriem Breda

De distributieriem zorgt ervoor dat de bewegingen van de zuigers en de kleppen in de motor synchroon lopen. Als de riem breekt, kan de motor zo zwaar beschadigd raken dat hij niet meer te repareren is. Natuurlijk wil je dit graag voorkomen. Wij van Eurorepar Breda vervangen de distributieriem van alle merken en type auto’s in de regio Breda.

De fabrikant van uw auto geeft aan na hoeveel jaar of na hoeveel kilometer de distributieriem moet worden vervangen. Dit verschilt per auto. Volg dit advies altijd op, want het is moeilijk te voorspellen wanneer een distributieriem kapot zal gaan. Weet jij niet of en wanneer de distributieriem van jouw auto vervangen is? Neem dan even contact met ons op, samen komen we er vaak wel uit.

Over het algemeen adviseren fabrikanten de riem elke 70.000 tot 100.000 km te vervangen. Bij sommige auto’s moeten samen met de distributieriem ook andere onderdelen, zoals de waterpomp, worden vervangen. Wil je graag weten wat voor jouw merk en model auto van toepassing is, dan kun je altijd even contact met ons opnemen.

distributieriem breda
Scroll naar boven